Kiiev: Mosva levitab mässuliste relvastuse tagasitõmbamise kohta valeinfot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjategevuses kannatada saanud hoone Ida-Ukrainas.
Sõjategevuses kannatada saanud hoone Ida-Ukrainas. Foto: SCANPIX

Ukraina armee on Donbassis viinud relvastuse Minski kokkulepetes määratud kaugusele kontaktjoonest, kinnitas sõjalise operatsiooni staabi pressikeskuse ohvitser Juzef Venskovitš.

«Venemaa massipropagandavahendid on viimastel päevadel levitanud teavet, nagu viiks nende pseudovabariikide relvaüksused kontaktjoonelt relvastust ära, isegi alla 100-millimeetrise kaliibriga suurtükke,» ütles ohvitser teisipäeval Kiievis teabetunnis.

Seejuures rõhutas ta, et samal ajal saatsid seda informatsiooni järjekordsed tulerünnakud valitsusvägede positsioonidele Minski kokkulepetega keelatud kaliibritega suurtükkidest ja tankidest.

Ohvitseri sõnul viivad mässulised päeval suurtükid demonstratiivselt kontaktjoonelt ära, öösel aga toovad tulepositsioonidele tagasi, suurendades suurtükisüsteemide arvu.

Ventskovitši andmeil tulistasid mässulised viimaste päevade jooksul valitsusarmee positsioone 320 korral, seejuures rikkusid Minski kokkuleppeid enam kui 160 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles