Kolmele kaevurile tehti operatsioon

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik 33 päästetud kaevurit haiglas.
Kõik 33 päästetud kaevurit haiglas. Foto: SCANPIX

Arstide sõnul on maa-alusest põrgust pääsenud 33 kaevuri tervislik seisund üllatavalt hea, kuid kolm neist vajas operatsiooni.

Copiapó haigla pimendatud palatitesse päevavalgusega kohanduma viidud kaevuritest kaks või kolm võivad juba täna haiglast koju pääseda, vahendas uudisteagentuur AFP kohaliku haigla arstide sõnu.

«Meditsiinilisest vaatevinklist läheb neil väga hästi, mis oli arstlikust seisukohast üllatav,» lausus asedirektor Jorge Montes, kelle kinnitusel on kõigile 69 päeva kaevanduses elanud kaevurile tehtud meditsiiniline läbivaatlus.

Tema sõnul vajasid operatsiooni kolm kaevurit, kelle nimesid Montes ei avaldanud, kuid kinnitas, et nende seisund on sellele vaatamata hea.

Varem on riigi tervishoiuminister andnud mõista, et mitmele kaevurile tuleb tõsise põletiku tõttu teha hambaoperatsioon. Ka pidi üks kaevur saama kopsupõletiku ravimiseks antibiootikume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles