Poola peaminister: Euroopa venekeelne telekanal on hea idee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Ewa Kopacz.
Poola peaminister Ewa Kopacz. Foto: SCANPIX

Poola-Hollandi kava, millega soovitakse Euroopas luua venekeelne telekanal vastukaaluks Vene propagandale, on hea idee, ütles Poola peaminister Ewa Kopacz täna.

Hollandi ja Poola ühisalgatust esitleti esmaspäeval Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel.

«Euroopa venekeelse telekanali loomise eesmärgiks on kummutada vale, mis ümbritseb reaalsust, et inimesed, kes endi hinnangul ei vastuta Ukrainas toimuva eest, üritavad peale suruda oma narratiivi,» lausus Kopacz.

Projekti rahastamiseks mõeldud konverents toimub 10. septembril Varssavis, lausus Poola välisminister Grzegorz Schetyna esmaspäeval. Minister rõhutas, et projekti eesmärgiks on tagada sõnavabaduse ja vaba informatsiooni jõudmine Venemaale ja vene keelt kõnelevate vähemusteni Ida-Euroopa riikides.

Mis puudutab Varssavi-poolset rahastust, siis veel pole otsustatud midagi, lausus Kopacz. Pärast seda, kui valitsus annab projektile heakskiidu, asuvad finantsküsimust arutama rahandusminister Mateusz Szczurek ja välisminister Schetyna, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles