ERR Moskvas: Venemaalt lahkuda soovivate inimeste arv on väike

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lennufirma Aeroflot. Pilt on illustratiivne
Vene lennufirma Aeroflot. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Kuigi Venemaal on majanduslangus ja poliitilisi kruvisid keeratakse üha enam kinni, plaanivad teise riiki kolida vähesed, küll aga lahkub idanaabri juurest üha enam seal töötavaid välismaalasi.

Vaid 13 protsenti Venemaa elanikest sooviks riigist ära kolida ja enamik neist tahaksid seda teha majandusliku olukorra parandamiseks, selgus riikliku avaliku arvamuse uuringu keskuse VTSIOM tehtud uuringust, mille käigus küsitleti 1500 inimest üle kogu maa, vahendas ERR Uudised  «Aktuaalset Kaamerat».

Venemaalt lahkujaid on ka poliitilistel põhjustel ning neid on jõudnud Eestissegi, kuid tegemist on siiski üksikute inimestega.

Venemaa poliittehnoloogiate keskuse asedirektori Aleksei Makarkini sõnul lahkuvad need, kes on oma otsuse täpselt läbi kaalunud.

Venemaal ei leia enam tööd ka paljud välismaised spetsialistid: firmade Venemaa harude sulgemise, Lääne sanktsioonide ja majanduslanguse tõttu on lahkunud üle kolmandiku varem seal töötanud saklastest, ameeriklastest, brittidest ja hispaanlastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles