Prantsuse põllumehed ähvardavad hinnaproteste laiendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumehed blokeerimas teed Normandias
Põllumehed blokeerimas teed Normandias Foto: JACKY NAEGELEN/Reuters

Prantsuse põllumehed, kelle sõnul hinnalangus ajab neid pankroti veerele, ähvardasid täna laiendada linnade, maanteede ja turismiobjektide tõkestamist, valitsus valmistub avalikustama põllumajandusele mõeldud erakorralist abi.

Põllumehed on tõkestanud juurdepääsu linnadele ja Mont St Micheli kloostrile Prantsusmaa põhjaosas, mitmes linnas on protestiks kallatud maha sõnnikut. Ööl vastu tänast blokeerisid farmerid 500 traktoriga Pariisi riigi põhjaosaga ühendava kiirtee A1.

Põllupidajate ametiühingu juht Xavier Beulin ütles täna, et protestid jätkuvad ja võivad laieneda ka teistesse piirkondadesse.

Prantsuse president François Hollande on lubanud täna avalikustada kriisiplaani riigi põllumajanduse toetamiseks. Põllumajandusminister Stephane Le Foll on juba öelnud, et abinõude seas võivad olla maksupuhkus ja võlakergendus raskustesse sattunud farmidele.

Valitsus avaldab ka sõltumatu vahendaja raporti, mis peaks otsustama, kes on madalates hindades süüdi. Põllupidajad süüdistavad hindade kunstlikus langetamises jaekaubanduskette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles