Eesti elanikud üritasid kuut vietnamlast Leedust Poola smugeldada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp.
Leedu lipp. Foto: Kuvatõmmis

Leedu piirivalve pidas eile kinni kaks Eesti elanikku, kes üritasid kuut vietnamlast Poolasse smugeldada.

Piirivalvurid peatasid teisipäeval Kalvarija omavalitsuses Marijampolė-Suwałki maanteel kontrollimiseks Eesti registrinumbriga BMW X5. Auto roolis oli Eestis elamisluba omav Vene kodanik.

Maasturi tagumisel istmel istus neli Vietnami kodanikku. Neist kolm on 22-aastased, üks 32-aastane. Vietnamlaste passides oli Vene viisa, kuid puudus Schengeni viisa.

Autojuht ja välismaalased peeti kinni, alustati kohtueelset uurimist. Inimesi illegaalselt üle piiri toimetada üritanud Eesti elanikku ähvardab kuni kaheksa-aastane vabadusekaotus.

Kuus tundi pärast seda kinnipidamist ning peaaegu täpselt samas kohas peatasid piirivalvurid Poola suundunud Eesti registrinumbriga Mazda 6. Auto roolis oli Eestis elav kodakondsuseta isik. Hiljem selgus, et see 46-aastane mees on varem kinni peetud BMW juhi vend.

Mazdas oli kaks Vietnami kodanikku, ühel vanust 16 ja teisel 17 aastat. Ka neil oli passis Vene viisa. Juhtunuga seoses alustati kohtueelset uurimist. Kinnipeetud toimetati eeluurimisisolaatorisse.

Leedu piirivalvurid on sel aastal tabanud 208 Vietnamist pärit illegaalset sisserännanut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles