Somaalia ja Aafrika Liidu väed vallutasid islamistide tugipunkti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia sõdurid
Somaalia sõdurid Foto: SCANPIX

Somaalia valitsusväed vallutasid kolmapäeval Aafrika Liidu üksuste toetusel islamistide äärmusrühmituselt Al-Shabaab tagasi Bardhere linna.

Bardhere oli üks viimaseid terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud islamiäärmuslaste võtmetähtsusega baase.

«Me võtsime linna kontrolli alla. Liitlasväed viivad läbi puhastusoperatsioone erinevates linnajagudes. Pole suuremat vastupanu, islamistide peajõud põgenesid, kui meie väed ründasid,» kirjeldas olukorda Somaalia sõjaväeametnik Siyad Ahmed.

Lähedalasuva küla elanikud teatasid ägedatest lahingutest enne islamiäärmuslaste põgenemist. Vägivalla kartuses on lahkunud ka paljud Bardhere elanikud.

«Sissetungivate kristlaste liitlasväed ja kohalikud usutaganejad sisenesid linna mõnedesse osadesse, kuid pühasõdalased jätkavad vastupanu,» väitis Al-Shabaabi komandör Ahmed Abu-Ubeyda.

Somaalias tegutsevad Aafrika Liidu väed teatasid pühapäeval uue pealetungi alustamisest islamistliku äärmusrühmituse Al- Shabaab mässulistele, lubades sissid maapiirkondadest välja tõrjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles