Kreeka parlament kiitis heaks seadusemuudatuste teise osa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka parlament
Kreeka parlament Foto: SCANPIX

Kreeka parlamendis toimus eile hääletus, mis venis tänaste hommikutundideni ning parlament kiitis heaks abipaketist tingitud seadusemuudatuste teise osa.

Parlamendisaadikud pidid otsustama, kas Kreekas tõstetakse laenu saamiseks makse ja kärbitakse kulusid, edastab AFP.

Kreeka meedia andmetel lõppes hääletamine pärast kella 4.00.

Seadusemuudatuste poolt hääletas Kreeka 300-kohalises parlamendis 230 saadikut, mis tähendab, et enamus oli poolt. 63 saadikut oli vastu, viis rahvaesindajat ei hääletanud ja kaks saadikut puudusid hääletuselt.

Kreeka peaministri Alexis Tsiprase Syriza partei 149 esindajast 36 ehk ligi neljandik hääletas seadusemuudatuste vastu või ei andnud oma häält. Nüüd hääletas vastu siiski vähem Syrizasse kuuluvaid saadikuid kui eelmisel hääletuskorral. Möödunudnädalasel hääletusel 39 Syriza esindajat hääletas vastu või ei hääletanud üldse.  

Nüüdne hääletustulemus tähendab seda, et Kreeka ja euroriikide vahel saavad alata läbirääkimised uue laenupaketi üle, mille suurus on umbes 86 miljardit eurot.

Politoloogide sõnul olid need kaks hääletust võtmetähtsusega, sest neist sõltus peaminister Tsiprase võimule jäämine.

Esimesel seadusmuudatuste hääletusel said pooldajad võidu tänu opositsiooni toele. Tsipras vallandas pärast seda hääletust ministreid, kes abipaketi nõudmistest tingitud muudatuste vastu hääletasid.

Tsipras sõnas enne teist hääletust, et Kreeka peab harjuma uue reaalsusega ning ta «ei kavatse lahkuda vabatahtlikult Kreeka eest peetavast lahingust».

Nüüd vastuvõetud seadusemuudatustes on näiteks pankade tööd ja juriidiliste küsimuste lahendamise kiirendamist puudutavad muudatused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles