Grybauskaitė: Moskva võtab eeskuju stalinistlikest meetoditest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaite.
Dalia Grybauskaite. Foto: SCANPIX

Venemaa võtab eeskuju oma Nõukogude minevikust ja stalinistlikest meetoditest, ütles Leedu president Dalia Grybauskaitė täna avaldatud artiklis.

«Me oleme viimase kümne aasta jooksul näinud, kuidas Vene Föderatsioon toetub oma Nõukogude minevikule ja võtab eeskuju brutaalse stalinistliku režiimi meetoditest. Pealetungid Gruusias ja Ukrainas kõnelevad iseenda eest,» kirjutas president täna Wall Street Journalis avaldatud artiklis.

23. juulil 1940 tegi USA välisminister Sumner Welles ametliku avalduse, milles Washington ei tunnistanud Leedu, Läti ja Eesti annekteerimist Nõukogude Liidu Punaarmee poolt. Täna möödub sellest 75 aastat.

«Täna, nagu 75 aasta eest, peame seisma ühtsena: lükkame tagasi Gruusia territooriumi okupeerimise, mõistame hukka Krimmi annekteerimise ning taunime kategooriliselt Venemaa sõjalist agressiooni Ukraina vastu,» ütles Grybauskaitė.

Ukraina, Moldova ja Gruusia on samuti valinud Euroopaga lõimumise tee ning mitte kellelgi pole õigust seda küsimärgi alla seada ega õõnestada, lisas president.

«Ajalugu õpetab, et sundimine, survestamine ja labane väljapressimine motiveerib ainult rohkem endale kindlaks jäämist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles