Hiina kaalub ühe-lapse-seaduse tühistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lapsed pidustustel.
Hiina lapsed pidustustel. Foto: SCANPIX

Rahvastiku vananemisega kaasnevad probleemid on ajendanud Pekingit mõtlema reegli muutmisele, mille kohaselt on suuremale osale peredest seni lubatud vaid üks laps.

35 aastat pärast ränga reegli kehtestamist võib Hiina peatselt lubada kahe lapse saamist pere kohta. Uus seadus, mis lubaks kõikidel Hiina paaridel saada kaks last, võidakse rakendada juba enne selle aasta lõppu, ütles allikas väljaandele The Guardian.

Demograaf Liang Zhongtangi sõnul oleks reegli pidanud kaotama juba kaua aega tagasi. «Küsimus pole ühes või kahes lapses,» rõhutas Zhotang. «Asi on paljunemisvabaduses ja inimõigustes. Varasemalt pole valitsus mõistnud probleemi tuuma.» Ta lisas, et muudatused on kantud ühiskonnas valitsevast pahameelest karmi seaduse üle.

Eelmisel aastal langes Hiina töövõimelise elanikkonna suurus 3,71 miljoni inimese võrra. ÜRO hinnangul on riigis 2050. aastaks 440 miljonit üle 60-aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles