Nokia sai Alcateli ostule ELi heakskiidu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Combes, Alcatel-Lucenti tegevjuht (vasakul) ja Nokia juht Rajeev Suri lepingu sõlmimisel.
Michel Combes, Alcatel-Lucenti tegevjuht (vasakul) ja Nokia juht Rajeev Suri lepingu sõlmimisel. Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS

Nokia sai Euroopa Liidu konkurentsiametnikelt heakskiidu Prantsuse-USA mobiilside seadmete tootja Alcatel-Lucenti ostule.

Euroopa Komisjoni teate kohaselt ei välista tehing, mille tulemusel sünnib suurim mobiilside seadmete valmistaja Euroopas, tihedat konkurentsi Euroopa turul Ericssoni ja Huaweiga. Ka Samsung ja ZTE on selles segmendis tõusuteel.

«Oodatavalt mängib eriti Samsung lähitulevikus tähtsamat rolli uue generatsiooni mobiilse telekommunikatsiooni seadmete osas, ehkk nn 4G, mida prasjagu rakendatakse ja ka 5G,» seisab komisjoni teates.

Tehinguga möödub Nokia juhtmevaba side segmendis müügitulu võrdluses Ericssonist ja Huaweist. Alcatel-Lucenti ost annab Nokiale tugevama positsiooni Hiina turul, aga ka pikaajalised lepingud kahe tugeva operaatoriga, AT&T ja Verizoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles