Türgi pommitas kolmandat korda Islamiriigi ja PKK sihtmärke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis: Islamiriigi sihtmärkide pommitamine.
Kuvatõmmis: Islamiriigi sihtmärkide pommitamine. Foto: SCANPIX

Türgi väed pommitasid täna kolmandat korda Islamiriigi ja kurdide PKK positsioone vastavalt Süürias ning Iraagis.

«Me andsime korraldused kolmandaks rünnakulaineks Süürias ning Iraagis. Hetkel käivad õhu- ja maismaaaoperatsioonid,» sõnas Türgi kaitseminister Ahmet Davutoğlu.

«Mitte keegi ei peaks kahtlema meie meelekindluses,» lausus Davutoğlu. «Me ei luba muuta Türgit seadusetuks riigiks.»

Türgi korraldas laupäeva varahommikul õhulöökide teise laine, mille eesmärgiks on Ankara sõnul terroriohtude likvideerimine. Õhulöögid sooritati ISi võitlejatele Süürias ja esmakordselt ka PKK võitlejatele Iraagis. Ankara kinnitas laupäeva varahommikul toimunud rünnakut PKK-le, lisades, et Türgi õhujõud ründasid viimaseid seitsmes sihtmärgis.

Õhurünnakuteks anti korraldus pärast seda, kui arvatavalt ISi sooritatud enesetapurünnakus hukkus Türgi piirilinnas 32 inimest ja piiriüleses tules sai surma Türgi sõdur.

Davutoğlu sõnul pidas ta kõnelusi ka Iraagi Kurdistani regionaalvalitsuse juhi Massud Barzaniga ning selgitas talle PKK vastu suunatud rünnakutega seonduvat.

Barzani nõustus, et Türgil on õigus sooritada operatsioone PKK vastu ja väljendas oma solidaarsust, lausus Davutoğlu.

Võimude sõnul on Türgis reedel alanud haarangutes kinni peetud 590 inimest, keda kahtlustatakse liikmesuses ISi, PKK ja teiste äärmusrühmitustega. Täna haarangud jätkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles