Hillary Clinton lubas ameeriklastele üle 500 miljoni päikesepaneeli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv USA endine välisminister Hillary Clinton esines eile Iowas Amesis, kus teatas, et USAs tuleb rohkem investeerida taastuvatesse energiaallikatesse nagu päikese-, laine- ja tuuleenergia.

Clintoni sõnul saab taastuvenergia abil katta suure osa USA majapidamiste energiavajadusest, kuid selleks tuleb astuda konkreetseid samme, edastab Reuters.

Clinton lubas, et USAsse paigaldatakse nelja aasta jooksul pärast tema presidendiks saamist üle 500 miljoni uue päikesepaneeli.

Presidendikandidaadiks pürgival Clintonil on ulatuslik kliimamuutuse vastu võitlemise ja keskkonnasäästlikkuse programm, millest taastuvenergia kasutamine ja päikesepaneelid moodustavad vaid väikese osa.

Kogu programm avalikustatakse lähikuudel.

«Saame kasutada efektiivsemalt tuult, päikest ja biokütuseid ning olla seejuures energiasäästlikumad,» teatas Clinton.

Clintoni kampaaniaprogrammi kohaselt suureneks päikeseenergia kasutamine 700 protsendi võrra. Tulevikus võiks kolmandik kogu USAs toodetavast energiast olla pärit uuenevatest energiaallikatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles