Leedu diplomaat: Paremsektor õõnestab stabiilsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremsektori pooldajad Kiievis
Paremsektori pooldajad Kiievis Foto: SCANPIX

Ukraina marurahvusliku rühmituse Paremsektor tegevus ei aita kaasa reformide edenemisele ega stabiilsuse saavutamisele, leiab Leedu suursaadik Kiievis Marius Janukonis.

«Näeme tihtilugu, et Ukrainas on mitmeid jõude, kes on huvitatud olukorra destabiliseerimisest. Teisalt teame, et majanduslanguse, kõikvõimalike sise- ja välisprobleemide tingimustes kipub ühiskond radikaliseeruma. Sellega on seotud ka igasuguste äärmislike rühmituste teke, nad esitavad teatud nõudmisi,» ütles diplomaat.

«Me teame, et sõjalise konflikti tõttu on Ukraina illegaalsele turule ilmunud rohkem relvastust. Seega on mõned protsessid ohtlikud. Säärane tegevus nagu Paremsektori väljaastumine Lääne-Ukrainas ei aita tegelikult Ukraina võimudel efektiivsemalt ja kiiremini tegutseda, ei aita kaasa reformiprotsessile ega stabiilsusele riigis tervikuna,» ütles Janukonis usutluses ärilehele Verslo žinios.

Sajad marurahvuslased avaldasid eelmisel nädalal Kiievis protesti politsei jõukasutuse vastu riigi lääneosas, kus leidsid aset inimohvritega lõppenud aktivistide kokkupõrked korravalvuritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles