Admiral: Vene Põhjalaevastik moodustab õhu- ja õhukaitsejõud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Vladimir Koroljov president Putinist paremal Murmanskis.
Admiral Vladimir Koroljov president Putinist paremal Murmanskis. Foto: Klimentyev Mikhail/ITAR-TASS

Venemaa Põhjalaevastiku kaldakomponenti on viimase poole aasta jooksul oluliselt tugevdatud ning see toimib mitmeotstarbelise strateegilise jõuna, ütles laevastiku ülem admiral Vladimir Koroljov laupäeval ajakirjanikele.

«Kaldakomponendiga on liitunud äsja moodustatud Arktika motoriseeritud jalaväebrigaad, brigaadiks on ümber formeeritud ka merejalaväe polk,» ütles Koroljov. «Märgatavalt on tugevdatud ka laevastiku võimet õhutõrjeülesannete täitmisel.»

«Laevastikuga on ühinenud õhutõrjediviis ja lennuväepolk. See on siiski alles laevastiku oluliste struktuurireformide algus seoses Põhjalaevastiku kohustuste laiendamisega Vene Föderatsiooni huvide kaitsel Arktikas. Oleme alustanud õhu- ja õhutõrjearmee moodustamist Põhjalaevastiku koosseisus,» ütles admiral, kelle sõnul paralleelselt parandatakse ka kaldaüksuste juhtimist ja nende võimekuse suurendamist.

Arktika saartel alates Franz Josephi Maa arhipelaagist kuni Novosibirski saarestikuni tugevdatakse jätkuvalt sõjalist taristut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles