Itaalia tahab puhastada tänavad prostituutidest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituudid Roomas Flaminio tänaval.
Prostituudid Roomas Flaminio tänaval. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia peaministri Silvio Berlusconi valitsus esitab tänavatel intiimteenuste pakkumist keelustava seadusettepaneku parlamendile, kus see oletatavalt läbi läheb.


Bordellid ja nn punaste laternate rajoonid keelati Itaalias ära 1958. aastal, vahendas

Reuters.

Lõbutüdrukud pakuvad oma teenuseid paljudel Itaalia tänavatel, muu hulgas ka pealinnas Roomas.

Itaalias tegutseb hinnanguliselt 70 000 kuni 100 000 prostituuti. Suur osa neist on pärit Ida-Euroopast ja Aafrikast.

Sageli on tegemist illegaalidega, kes on kaitsetud ekspluateerimise eest.

Tänavaprostituutide ära keelamine on osa laiemast kuritegudevastasest võitlusest. Viimasel ajal on illegaale süüdistatud kuritegevuses.

Konservatiivide valitsus saatis tänaval patrullivatele politseinikele appi sõdureid, et vähendada kuritegevust.

Võrdõiguslikkuse ministri Mara Carfanga sõnul on seadusettepanek suunatud lõbutüdrukuid rööviva organiseeritud kuritegevuse vastu, kes teenivad kasumeid prostituutide orjastamisega.

Seadusettepaneku järgi saaks avalikus kohas intiimteenuse pakkujat või müüjat karistada kuni kahenädalase vangistusega ja maksimaalselt 3000 euro (47 000 krooni) suuruse rahatrahviga.

Alaealise (16-18-aastase) lõbutüdruku teenuste kasutamist võib karistada kuni 4-aastase vangistusega ja 6000 euro (94 000 krooni) suuruse trahviga. Lapsega seksimisel on karistused oluliselt karmimad.

Alla 18-aastaste illegaalide kupeldamine võib viia trellide taha kuni 12 aastaks. Sel puhul saab ka karistada kuni 150 000 euro (2,35 miljonit krooni) suuruse trahviga.

Alaealistel välismaalastest prostituutidel lubatakse kodumaale naasta, kui nad annavad lubaduse oma perekonna juurde minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles