Pildid: Prantsuse põllumehed tõkestavad välismaiseid toidukaupu vedavaid veokeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse põllumehed põletavad protestide käigus ka kumme.
Prantsuse põllumehed põletavad protestide käigus ka kumme. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP

Madalate hindade vastu protestivad põllumehed teatasid täna umbes 300 Saksamaalt toidukaupu importiva veoki tõkestamisest.
 

Prantuse talumehed on seadnud üles teetõkkeid kuuel maanteel alates eilsest hilisõhtust ja protestijate pressiesindajate sõnul püsivad takistused vähemalt tänase õhtuni.

Kohaliku põllumajandusorganisatsiooni FNSEA pressiesindaja Franck Sanderi sõnul kaitsevad nad nõnda kodumaist turgu. Blokeerimisest osavõtvaid põllumehi on tema sõnul tuhande ringis.

Haute-Garonne'i piirkonnas asuval maantel korraldas analoogse aktsiooni Hispaaniast tulevate veokite tõkestamiseks sajast põllumehest koosnev rühm, kes nõudis Prantsuse turule siseneva liha ja puuvilja masinatelt maha laadimist. Farmerite kasutuses oli kümme traktorit.

Valitsuse poolt pakutud lahendid põllumehi ei rahulda, ütles Sander.

Viimase nädala jooksul on protestijad tõkestanud ligipääsu mitmetele turismipaikadele ja loopinud ka tähtsamate linnade kesksetel väljakutel sõnnikut.

Foto: ULI DECK/AFP
Foto: ULI DECK/AFP
Foto: ULI DECK/AFP
Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS
Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS
Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles