Hiina ja Ecuador asusid päästma lõksu jäänud kaevureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustis lõksu jäänud Tšiili kaevurid pääsesid pärast 69 päeva vangistust.
Augustis lõksu jäänud Tšiili kaevurid pääsesid pärast 69 päeva vangistust. Foto: SCANPIX

Lõuna-Ecuadoris jäid eile neli kaevurit kinni sissevarisenud kullakaevandusse. Vaid kaks päeva pärast 33 Tšiili kaevuri päästeoperatsiooni lõppu alustas Ecuador omakorda suurejoonelise päästeoperatsiooniga.

Ecuadori valitsusametnik Jorge Espinosa sõnas CNNile, et kaevurid jäid varingu alla 150 meetri sügavusel

Vähemalt 50 päästjat töötavad alates reede pärastlõunast meeste päästmise nimel. Võimudel pole aga teada kaevurite seisund, kuna ühendust pole veel saadud.

Kullakaevandus asub Portovelo linna lähistel Peruu piiri ääres.

«Töötame kahe plaani kallal, et neid päästa ja loodame nendeni jõuda 20-24 tunniga,» kinnitas Espinosa. «Arvame, et seal on umbes 30 kuupmeetrit õhku ja seega usume, et kaevurid peaksid saama hingata viis või kuus päeva. Probleem on vaid selles, et me ei tea, kas ala, kus nad töötasid, täitus samuti mudaga.»

Laupäeval teatas omakorda Hiina uudisteagentuur Xinhua söekaevanduses toimunud varingust. Kesk-Hiina kaevandusvaring tappis 20 kaevurit ja jättis 17 meest maa-alla vangi, vahendab AFP. Henani provintsi Yuzhou linna söekaevandust tabas järsult gaasipurse. Xinhua teatel alustab ka Hiina üsna pea päästeoperatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles