Prantsusmaa kunstinäitust ehib Putinit teotav taies

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene unstnik Avdei Ter-Oganjan oma teoste ees poseermas.
Vene unstnik Avdei Ter-Oganjan oma teoste ees poseermas. Foto: SCANPIX

Louvre’i kunstimuuseum Pariisis avas näituse poliitiliselt vastuoluliste kunstiteostega. Tööde hulgas on ka Venemaa peaministri Vladimr Putini kukutamist õhutav taies.

«Kontrapunkt, kaasaegne Vene kunst» näitus avati neljapäeval ning väljapandud tööde hulgas on ka Avdei Ter-Oganjani neli teost sarjast «Radikaalne Abstraktsionism», vahendab CNN.

AFP teatel ei lubanud Vene kultuuriministeerium esialgu töid riigist välja. Aseminister Andrei Busõgin sõnas Interfaxile, et teoseid võib tõlgendada riigivastastena. Louvre’i kinnitusel on tööd näitusele siiski saabunud, kuid rohkem kommetaare ei jagatud.

Üks sarja töödest «Radikaalne Abstraktsionism, No. 8» palub vaatajatel pildiallkirjas: «panna toime rünnak riigimehe V. V. Putini vastu, et lõpetada tema riik ja poliitiline tegevust.»

Näitusel on veel mitmeid vastuolulisi teoseid. Näiteks Gil Vincete portreedel kujutletakse maailma liidrite mõrvamist, nende hulgas Mahmoud Ahmadinejadi ja George W. Bushi mõrvamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles