Itaalia äärmuspoliitik tembeldas veerõõme nautivad turistid pagulasteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Oscar del Pozo/AP/Scanpix

Itaalia paremäärmusliku Põhjaliiga poliitik Francesco Calzavara sattus häbisse, kui selgus, et pildil, mida tema jagas kui tõendit basseinis lustivatest pagulastest, olid hoopiski linna konverentsile saabunud tippkokad.

Veneto piirkonna kohalik poliitik ja Jesolo endine linnapea postitas oma Facebooki-kontole pildi Cavallino linnas basseinis lustivatest inimestest. «Paistab, et saabunud on tosin migranti Elevandiluurannikult, kes naudivad elumaja ujumisbasseini rõõme,» kirjutas Calzavara 25. juulil kommentaariks selle pildi juurde. «Ma olen kindel, et Cuttaia prefekt viib ellu oma plaani mitte saata pagulasi enam suveperioodil turismipiirkondadesse.»

Facebookis leidus rohkelt inimesi, kes asusid innukalt Calzavara pilti ja kommentaari oma kontodele postitama. Ühelt selliselt leidis poliitiku väite ka basseini juurde käiva maja haldaja Sebastiano Barbassi.

Barbassi paljastas ka tõe: basseinis lustivad inimesed polnud mitte immigrandid, vaid tippkokad. Nad olid linna saabunud konverentsile ja selle ajaks üürinud majas neli korterit. Majahalduri sõnul rendib see seltskond nende majas kortereid sageli. «Ehk nad olid igas mõttes turistid,» selgitas Barbassi.

Calzavara oli sunnitud tunnistama eksimust ning soovis kokkadele toredat puhkust Cavallinos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles