Gruško: NATO edasine idasuunaline laienemine oleks katastroof

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Gruško
Aleksandr Gruško Foto: Alexander Vilf/RIA Novosti

NATO laienemisel Ukrainasse ja Gruusiasse oleksid katastroofilised tagajärjed Euroopa jaoks, hoiatas Venemaa suursaadik alliansi juures Aleksandr Gruško teisipäeval teleintervjuus.

«Igasugune poliitiline mäng, mis puudutab NATO laienemist Gruusiasse ja Ukrainasse, sisaldab kõige tõsisemaid, kõige sügavamaid geopoliitilisi tagajärgi kogu Euroopa jaoks,» ütles ta telekanalile LifeNews.

«Ma loodan, et inimesed Brüsselis ja teistes pealinnades mõistavad täielikult sellise mängu ohtu, kaardimängu ohtu, mida teatud jõud ikka veel püüavad mängida. Sellel oleksid katastroofilised tagajärjed,» ütles Gruško.

Gruško sõnul oleks NATO laienemine katastroof ka Ukraina jaoks, kus Kiiev on vastasseisus Donbassi venemeelsete separatistidega.

Krimmi poolsaare annekteerimine mullu märtsis ning vägivald Ida-Ukrainas on viinud Venemaa suhted NATOga madalseisu ning vastastikuste süüdistusteni sekkumises Ukraina siseasjadesse.

Gruško süüdistas NATOt raudse eesriide tekitamises Euroopas, paigutades oma idapoolsete liikmesriikide territooriumile vägesid ning korraldades idapiiril õppuseid.

Pühapäeval teatas Moskva oma uuest mereväe doktriinist, milles nimetati vastuvõetamatuks NATO soovi paigutada oma sõjalist taristut Venemaa piiride lähedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles