Eurotunnelil on poole aastaga kulunud illegaalide peatamiseks miljoneid eurosid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurotunneli rong Calais' lähedal.
Eurotunneli rong Calais' lähedal. Foto: SCANPIX

Eurotunneli teatel läksid turvameetmed Prantsusmaalt Inglismaale pääseda üritavate illegaalide peatamiseks 2015. aasta esimeses pooles maksma 13 miljonit eurot. 2014. aastal kulus turvameetmetele sama summa terve aasta jooksul.

Eurotunnelit haldav ettevõte taotleb Briti ja Prantsuse valitsustelt hüvitiseks kokku 9,7 miljonit eurot. Briti valitsus on juba lubanud tasuda 4,7 miljonit.

Kaks kolmandikku kuludest, mille hüvitamist firma soovib, on seotud turvatarade püstitamise ja teiste julgeolekumeetmetega, ülejäänu on mõeldud katma liini sulgemisest saamata jäänud tulu.

Suurbritannia peaminister David Cameron lubas täna, et Suurbritannia teeb kõik võimaliku, et Calais’ taolisi intsidente ära hoida, seal hulgas investeerides tara püstitamisse Eurotunneli ala ümber. Ta lisas samas, et ei soovi kedagi isiklikult süüdistada.

Koos viimase intsidendiga on sel suvel surma saanud üheksa tunnelisse tungida üritanud sisserändajat. Prantsusmaal ootab laagris hinnanguliselt umbes 3000 Suurbritanniasse jõuda püüdvat illegaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles