Afganistani valitsus kinnitas Talibani liidri mulla Omari surma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulla Omari pilt FBI koduleheküljelt
Mulla Omari pilt FBI koduleheküljelt Foto: SCANPIX

Afganistani presidendipalee teatel suri Talibani liider mulla Omar üle kahe aasta eest Pakistanis, kinnitades meedias levinud Afganistani valitsus- ja luureallikate väidet.

«Afganistani Islamivabariigi valitsus kinnitab usutavale informatsioonile tuginedes, et Talibani juht mulla Mohammad Omar suri 2013. aasta aprillis Pakistanis,» seisab presidendipalee avalduses.

«Mulla Omar on surnud,» kinnitas ka Afganistani riikliku julgeolekudirektoraadi (NDS) pressiesindaja Abdul Hassib Sediqi AFP-le. «Ta suri Karāchi ühes haiglas 2013. aasta aprillis salapärastel asjaoludel,» lisas ta.

Kolmapäeval teatasid Afganistani valitsuse ja luure allikad BBC vahendusel, et Omar suri juba kaks või kolm aastat tagasi.

«Saame kinnitada, et mulla Omar suri kahe aasta eest Pakistanis haiguse tagajärjel,» ütles varasemalt üks Afganistani kõrge valitsusallikas AFP-le. «Ta maeti Zābuli provintsis (Afganistani lõunaosas),» ütles ta viitega Afganistani julgeolekuallikatele.

Kabul ja islamiliikumine Taliban alustavad kahe päeva pärast Pakistanis ametlike rahuläbirääkimiste teist vooru.

Mulla Mohammed Omar Mujahid juhtis Talibani võidule teiste Afganistani sisside vastu kodusõjas, mis järgnes Nõukogude vägede lahkumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles