Ukraina teatas järjekordse Vene sõjaväelase kinnivõtmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina julgeolekuteenistus teatas kolmapäeval, et pidas kinni Vene armee majori, kes vedas riigi idaosa separatistidele lõhkeainet.
Ukraina julgeolekuteenistus teatas kolmapäeval, et pidas kinni Vene armee majori, kes vedas riigi idaosa separatistidele lõhkeainet. Foto: Sergei Chuzavkov/AP

Ukraina julgeolekuteenistus teatas kolmapäeval, et pidas kinni Vene armee majori, kes vedas riigi idaosa separatistidele lõhkeainet.

Moskva eitab osalust 15 kuud kestnud Ukraina konfliktis ja nimetab sõjatandrilt tabatud venelasi vabatahtlikeks, kes on ühinenud lahingutega armee otsese käsuta.

Kiiev ja lääneriigid süüdistavad aga Venemaad mässajatele raskerelvade ja abijõudude saatmises.

Ukraina riiklik julgeolekuteenistus (SBU) ütles, et nädalavahetusel Donetskis kinni võetud Vene sõjaväelane on major Vladimir Starkov, kes jäi kadunuks veoautoga separatistide eelpostile lõhkeainet viies.

«Starkov tunnistas kohe üles, et on Vene kodanik ja Vene relvajõudude sõjaväelane,» ütles SBU juht Vassõl Grõtsak.

Ukraina demonstreeris mais kahte vangi võetud venelast, kes tunnistasid end luuremissioonile saadetud sõjaväelasteks. Vene võimude väitel olid nad Ukraina lahingutega ühinemise ajaks sõjaväest lahkunud.

Ukraina nädalalehe Novoje Vremja veebileht avaldas kolmapäeval äsja Starkovi kinnivõtmisest teada saanud kahe venemeelse separatisti vestluse teksti.

«Kuidas ta ära eksis?» küsis üks võitleja vestluses, mida peeti raadio teel. «Ta on seda teed juba sada korda sõitnud!» imestas teine.

Moskva ei ole Starkovi kohta avaldatud väiteid veel kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles