Läti alustab kõnelusi Ādaži baasi USA raskerelvade paigutamise üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Ida-Euroopasse paigutatava raskerelvastuse hulka kuuluks ka kuni 250 lahingutanki M1A2 Abrams. Foto on tehtud Kansases Fort Riley' sõjaväebaasis.
USA Ida-Euroopasse paigutatava raskerelvastuse hulka kuuluks ka kuni 250 lahingutanki M1A2 Abrams. Foto on tehtud Kansases Fort Riley' sõjaväebaasis. Foto: SCANPIX

Läti alustas USAga ametlikke kõnelusi Riia lähedal asuvasse Ādaži sõjaväebaasi raskerelvastuse paigutamise üle, ütles kaitseministeerium kolmapäeval BNS-ile.

Kuna kõnelused alles algasid, ei ole veel teada, kui palju ja millist relvastust Lätti paigutatakse, ütles ministeeriumi esindaja. Läbirääkimised loodetakse lõpetada aasta lõpuks.

USA kaitseminister Ashton Carter ütles juunis Eestit külastades, et Ühendriikide sõjavägi saadab Balti riikidesse ja Ida-Euroopasse 250 ühikut raskerelvastust, seal hulgas mitukümmend tanki, soomukit ja haubitsat.

Relvi saavad Eesti, Läti, Leedu, Bulgaaria, Poola ja Rumeenia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles