Ungari: piiritara migrantide voolu peatamiseks valmib 31. augustiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari armee ehitamas piirile tara
Ungari armee ehitamas piirile tara Foto: CSABA SEGESVARI/AFP

Ungaris Serbia piirile ehitatav turvatara, millega loodetakse peatada migrantide ja põgenike voolu, valmib 31. augustiks, teatas Ungari valitsus kolmapäeval.

Valitsuse kõneisiku Zoltan Kovacsi sõnul kinnitas siseminister Sandor Pinter kabineti istungil, et tähtajast, mis varem oli 30. november, peetakse kinni.

«Turvatara on võimalik täispikkuses valmis ehitada kuu aja jooksul,» ütles Pinter.

Kovacs ütles, et valitsus on eraldanud veel 22,2 miljardit forintit 175 kilomeetri pikkuse piiritõkke ehistamiseks, varem eraldati selleks 6,5 miljardit.

Osa neist summadest kasutatakse migrantidele ja põgenikele telklaagrite ehitamiseks, et vähendada vajadust paigutada neid elama linnadesse.

Sel aastal on Ungarisse saabunud juba peaaegu 100 000 migranti ja põgenikku, mullu oli neid terve aasta jooksul vähem kui 43 000. Viimastel nädalatel, eriti alates sellest, kui Ungari hoogustas piiritõkke ehitamist, on saabunud rohkem kui 1500 inimest päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles