Netanyahu: olen rünnakust šokeeritud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu nimetas palestiina väikelapse elu nõudnud juudiasunike tänast rünnakut Läänekaldal terroriaktiks igas mõttes.

«Ma olen sellest laiduväärsest ja kohutavast rünnakust šokeeritud,» ütles Netanyahu oma avalduses. «Tegemist on terroriaktiga igas mõttes.»

Läänekaldal sai juudiasunike süüdatud tulekahjus 18-kuine palestiina laps surma ja tema vanemad vigastada.

Neli asunikku panid põlema maja palestiinlaste küla sissesõidutee ääres, kritseldasid seinale grafiti ja põgenesid naabruses asuvasse asundusse.

Paremäärmuslikud juudi aktivistid on vandalismi- ja vägivallategusid palestiinlaste ja Iisraeli araablaste vastu toime pannud aastaid, rünnates kristlaste ja moslemite pühapaiku ja isegi Iisraeli sõdureid.

Läänekalda asundused on olnud suurimaks takistuseks kõnelustel palestiinlastega, kes näevad seda maad osana oma tulevasest iseseisvast riigist. Lääneriigid on kutsunud Iisraeli üles selliseid projekte lõpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles