Kommersant: Pariis tagastab Moskvale Mistralidele kulunud 1,2 miljardit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-klassi helikopterikandjad Sevastopol (vasakul) and Vladivostok ankrus Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire'is.
Mistral-klassi helikopterikandjad Sevastopol (vasakul) and Vladivostok ankrus Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire'is. Foto: SCANPIX

Venemaaga kahe Mistral-tüüpi helikopterikandja peale sõlmitud tehingu katkestamine läheb Prantsusmaale maksma ligi 1,2 miljardit eurot, kirjutas täna ajaleht Kommersant.

«Prantsusmaa maksab Venemaale ligi 1,2 miljardit eurot tagasi,» ütles leht sõjalistehnilise koostöö valdkonna allikatele tuginedes.

Allikate sõnul lepiti tehingu katkestamises lõplikult kokku Vene asepeaministri Dmitri Rogozini ja Prantsuse kaitse- ja julgeolekusekretariaadi juhi Louis Gautier' läbirääkimiste tulemusena.

Kõneluste aktiivne faas algas kevadel ja jõudis lõpule eelmisel nädalal. Kommersandi andmeil oli läbirääkimiste raskeim küsimus tagasimakstav rahasumma.

Läbirääkimisi alustades oli Prantsusmaa valmis maksma tehingu tühistamise korral tagasi 784,6 miljonit eurot.

Venemaa hindas oma kaotusi kõrgemalt: lisaks 892,9 miljoni euro suurusele avansile arvati selle hulka ka 400 sõjaväelase väljaõppele, Vladivostoki baasi taristu ja nelja helikopteri Ka-52K ehitamisele kulunud raha. Kogusumma ulatus 1,163 miljardi euroni.

Kommersanti teavitanud allikad kinnitasid, et Prantsusmaa maksab tagasi kogu selle summa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles