Haiti vanglapõgenikud tegid Rootsi ekspertidest inimkilbi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mari Kamps
Copy
Haiti pealinnas Port-au-Prince'is kestab jaanuaris 2010 toimunud ohvriterohke maavärina tekitatud purustuste likvideerimine.
Haiti pealinnas Port-au-Prince'is kestab jaanuaris 2010 toimunud ohvriterohke maavärina tekitatud purustuste likvideerimine. Foto: SCANPIX

Haiti pealinna Port-au-Prince’i vanglas puhkes relvastatud mäss, mille käigus sattusid inimkilbiks kuus rootslast ja ameeriklane.

Põgenemiskatse ajal hukkus kolm kinnipeetavat, vahendas YLE.

Dagens Nyheteri võrguväljaande andmetel sai märul alguse ajal, mil Rootsi-USA ekspertgrupp tutvus Haiti suurima vanglaga. Rühm koosnes politseinikest ja vanglaametnikest.

Üks vangidest teeskles haiget ja nii õnnestus tal saada oma valdusesse valvurile kuulunud relv ning vabastada teised kinnipeetavad.

Välismaalased sattus piiramisrõngasse varsti pärast kinnipidamisasutusse saabumist. Vangid püüdsid neid inimkilbina kasutades pääseda hoonest välja, kuid samas avasid ÜRO eriüksuslased ja kohalikud politseinikud tule.

Rootslased ja ameeriklane said kergelt viga, kuid nad suutsid varjuda ja omal jõul põgeneda.

Rootsi meedia andmetel kestis intsident, mis leidis aset eile kella 10.30 paiku kohaliku aja järgi, umbes kolmveerand tundi. Sündmuste käik on osaliselt segane.

BBC andmetel kutsuti ÜRO sõdurid kohale, kuna vangivalvurid ei suutnud tagada korda rahvast pungil vanglas.

ÜRO esindaja sõnul saabus vangla juurde 100 eriüksuslast, neist viis sai kergeid kehavigastusi.

Port-au-Prince’i vanglas on umbes 1500 kinnipeetavat, kuid BBC andmetel on see projekteeritud 400 vangile.

Tagasi üles