Moskvas avati Eesti aktsendiga Põhjamaade restoran

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Korobjak.
Andrei Korobjak. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Täna õhtul avati Moskvas uus Põhjamaade kööki pakkuv restoran Møs. Peakoka, Eestist pärit Andrei Korobjaki jaoks on oluline, et pakutaval oleks ka selge Eesti pitser.

Møs, mis taani keeles tähendab vanaema musi, ei paku kodust toitu, vaid viimaste aastatel kogu maailmas võidukäiku tegeva põhjamaade köögi hõrgutisi, vahendas ERRi uudisteportaal.

Peakoka, Tallinna teeninduskooli lõpetanud, restoranis Egoist alustanud ning hiljem end Moskvas, Kopenhaagenis ja New Yorgis proovile pannud Andrei Korobjaki jaoks on Eesti aktsent uues restoranis tähtis.

«Me proovime näidata, mis on õige nordic cusine, mis on õige eesti köök,» ütles Korobjak, lisades, et menüüs on olemas näiteks kama magustoit ning varsti hakatakse pakkuma ka mulgikapsast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles