Inguššias hukkus julgeolekujõudude haarangus kaheksa ISi liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene siseväelased harjutamas terrorismivastast võitlust
Vene siseväelased harjutamas terrorismivastast võitlust Foto: SCANPIX

Vene julgeolekujõud tapsid Inguššias korraldatud haarangus kaheksa islamisti, kes olid vandunud truudust sunniitlikule äärmusrühmitusele Islamiriik (IS) ning korraldanud Kaukaasias mitu rünnakut.

«Tulevahetuse tulemusena neutraliseeriti kaheksa mässulist,» ütles riiklik terroritõrjekomitee, kuid ei andnud täpsemat teavet.

Komitee lisas avalduses, et tapetud mässulised «olid hiljuti vandunud truudust ja ühinenud rahvusvahelise terroriorganisatsiooniga Islamiriik».

Üks tapetutest oli Adam Tagilov, kes korraldas 2014. aasta detsembris islamistide rünnaku Tšetšeenia pealinnas Groznõis. 14 julgeolekutöötajat sai surma, kui islamistid ründasid Vene presidendi Vladimir Putini aastakõne päeval Groznõis valitsushooneid.

Selle aasta juunis vandusid Kaukaasia nelja piirkonna islamistid truudust ISile, mis nad oma ridadesse vastu võttis ning määras Kaukaasiasse «valitseja».

Moskva ametnike hinnangul võitleb ISi ridades mitu tuhat Vene kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles