Taliban ähvardas Hollandit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geert Wilders.
Geert Wilders. Foto: SCANPIX

Afganistanis sissisõda pidava islamistliku äärmusrühmituse Talibani esindaja hoiatas Hollandit rünnakuga, kui riigi uus valitsus hakkab ellu viima islamivaenulikku poliitikat.

Talibani esindajale Zabiullah Mujahed ütles Hollandi päevalehele Volkskrant, et Hollandit ootab ees rünnak, kui Hollandi valitsus hakkab juhinduma islamivaenuliku parlamendisaadiku Geert Wildersi poliitikast, vahendas uudisteagentuur AFP.

Parempopulistliku Hollandi Vabaduspartei (Partij voor de Vrijheid - PVV) liider Wilders astus 4. oktoobril süüdistatuna islamiviha õhutamises kohtu ette.

Islamit vägivallaga samastanud ja koraani Adolf Hitleri kurikuulsa teosega Mein Kampf võrrelnud Wildersit süüdistatakse viies kuriteopunktis, mis puudutavad moslemite solvamist ning moslemite ja mitte lääneriikidest pärit immigrantide vastase vägivalla ja diskrimineerimise õhutamist.

PVVst sai aga liberaalidest ja kristlikest demokraatidest koosneva vähemusvalitsuse toetaja parlamendis. Wilders on muu hulgas lubanud, et uus valitsus võtab vastu burkakeelu ning karmistab immigratsioonipoliitikat.

«Kui tal (Wildersil) õnnestub Hollandi parlamenti manipuleerida ja viimane võtab vastu rohkem islamivaenulikke seadusi... siis võtavad teistest riikidest pärit moslemid midagi ette, et oma moslemitest vendi ja õdesid aidata,» lausus Mujahed.

Samas tuletas Mujahed meelde, et Holland oli «esimene riik, mis lõpetas meie riigi okupeerimise», millega Talibani esindaja viitas asjaolule, et Holland lõpetas sel suvel oma sõjalise missiooni Afganistanis. Sellele eelnes aga pikk sisespoliitiline debatt, mis tipnes veebruaris valitsuse tagasi astumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles