Ohvrite arv Kubanimaa üleujutustes kerkis 14ni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus Lõuna-Venemaal Krasnodari krais
Üleujutus Lõuna-Venemaal Krasnodari krais Foto: SCANPIX

Lõuna-Venemaa Krasnodari krai üleujutustes hukkus viimaste andmete järgi 14 inimest, veel 12 inimest on teadmata kadunud.

Kuberneri pressiteenistuse teatel puudutas tugevate vihmade ja veetaseme tõusu tõttu tekkinud üleujutus ööl vastu 16. oktoobrit 20 asulat ja seda kokku kolmes rajoonis (Tuapse, Apšeronsk, Sotši).

Loodusõnnetuse piirkonda jäi 916 elumaja ja 45 000 inimest.

Juba ainuüksi Tuapse rajoonis jäi peavarjuta 1378 inimest, kelle majad jäi tulvavee alla. Piirkonnast evakueeriti operatiivselt 300 inimest, teatas pressiteenistus. Inimesed, kes ei läinud sugulaste juurde, toimetati koolidesse, sanatooriumidesse ja pansionaatidesse.

«Kadunuks jäänute otsingud on keskendunud Kirpitšnoje külla, kus valdav osa neist varem elas,» rääkis päästeameti kohalik pressiesindaja RIA Novostile.

Õnnetuses purunes oletatavasti 12 silda. Eriolukordade ministeeriumi teatel on alustatud taastamistöödega kolmel maanteesillal.

Krasnodari krai kuberner Aleksandr Tkatšovi sõnul ulatub üleujutuste põhjustatud kahju sadade miljonite rubladeni. Ta lubas osutada hädalistele kompensatsioonide maksmise kaudu abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles