Obama saastekärbete plaan on arvatust rangem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: SCANPIX

Täna Valges Majas saastekärbete plaani tutvustav Barack Obama nõuab isegi arvatust suuremat kasvuhoonegaaside kärpimist, kuid annab osariikidele ajapikendust uue keskkonnapoliitika implementeerimisel.

Obama keskkonnapoliitika, mille eesmärgiks on vähendada kasvuhoonegaaside emissiooni tulevaste aastate jooksul ligi 30 protsendi võrra, püüab korraga suhestuda nii keskkonnakaitsjate ja elektritootjate nõudmistega. Obama nõuab isegi seniarvatust suuremat kasvuhoonegaaside vähendamist, kuid annab osariikidele  ajapikendust rohelise poliitika elluviimisel. Üldiselt proovib uus keskkonnapoliitika arvestada ka osariikide energiatootmise eripäradega.

Samas nõutakse osariikidelt ranget nõudmistest kinni pidamist.

Aastaks 2030 nõuab Obama taastuvenergia 28-protsendilist osakaalu riigi energiatootmises, mida on kuus protsenti rohkem, kui president siiani rääkinud. CO2 emissioon peab aastaks 2030 vähenema suisa 32 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles