Jooksus maffiabossi tabatud käsilased suhtlesid juhiga lammaste abil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksus maffiaboss suhtles käsilastega just lammaste abil.
Jooksus maffiaboss suhtles käsilastega just lammaste abil. Foto: SCANPIX

Itaalia politsei vahistas täna Sitsiilia maffiajuhi Matteo Messina Denaro 11 arvatavat kaaslast, teiste seas endise maffiabossi, kes suhtles jooksus oleva ülemusega lammaste abil.

53-aastane Denaro, kes varjab end alates 1993. aastast, kasutas oma käsilastega suhtlemiseks salakirjas sõnumeid, mis jäeti ühte Mazara del Vallo tallu.

Täna vahistati teiste seas 77-aastane endine maffiaboss Vito Gondola, kelle ülesanne oli teavitada klanni liikmeid kõigist karjamaale kivi alla jäetud teadetest. Teiste klanniliikmete teavitamiseks kasutas Gondola politsei teatel telefonis salakoode, teatades muu hulgas, et «juust on valmis», «lambaid tuleks pügada» või «hein on tehtud».

Politsei jälgis sõnumivahetust alates 2011. aastast, kasutades Sitsiilia lääneosas Trapani lähedal asuva talu karjamaale peidetud mikrofone ja salakaameraid.

Ehkki politsei sõnul õnnestus täna vahistada Denaro lähimad abilised, pole siiski selge, kas see aitab jälile saada ka maffiabossile endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles