Jeemenis alustasid valitsusmeelsed pealetungi Al-Anadi baasile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni valitsusmeelsed.
Jeemeni valitsusmeelsed. Foto: SCANPIX

Jeemeni valitsusmeelsed väed alustasid täna suurpealetungi riigi suurimale õhuväebaasile Al-Anadile, et tõrjuda sealt välja lennuvälja hõivanud šiiamässulised huthid, ütlesid sõjaväeallikad.

Pealetungis kasutatakse ka Saudi Araabia juhitud koalitsiooni tarnitud raskerelvastust, lisasid allikad.

Baasi asusid pühapäeval ümbritsema sajad sõdurid ja valitsusmeelsed võitlejad koos Saudi Araabia juhitud koalitsioonivägede tarnitud tankide ja soomukitega, ütles üksuse komandör Fadhl Hassan.

«Lahing Al-Anadi baasi tagasivõitmiseks on alanud,» ütles sõjaväeallikas esmaspäeval AFP-le.

Teise allika sõnul toetavad Saudi-juhitud sõjalennukid valitsusmeelseid õhust. Viimased alustasid pealetungi baasi lääneküljelt, lisas ta.

Riigi teiseks suurimast linnast Adenist põhjas asuvas Al-Anadi paiknesid varasemalt USA sõdurid, kes juhtisid Jeemenis droonirünnakuid terrorivõrgustiku Al-Qaeda vastu. Baasi üle kaotati kontroll märtsis ning pisut hiljem langes huthide kätte ka Aden.

Jeemeni relvakonfliktis on huthid ja endisele presidendile Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed jõud vastamisi riigi lõunaosa separatistidega, kohalike maavägede ja hõimuvõitlejate, sunniidi äärmuslaste ja riigipeale Abedrabbo Mansour Hadile lojaalsete valitsusvägedega. Saudi Araabia juhitav koalitsioon alustas õhulööke huthide ja nende liitlaste vastu märtsi lõpus.

Laupäeval teatasid allikad Adeni lennujaamast, et varasemalt eksiilis viibinud Hadi on nüüdseks naasnud Jeemenisse. Esmaspäeval ütlesid sõjaväeallikad, et pühapäeval sisenesid Adenisse sajad koalitsiooniväed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles