Peking tagab sõjaväeparaadiks selge taeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi tänavate puhastamine
Pekingi tänavate puhastamine Foto: Mark Schiefelbein/AP

Hiina võimud kehtestavad karmid piirangud autodele, tehastele ja teistele saastajatele, et tagada Teises maailmasõjas Jaapani üle saavutatud võidu aastapäeva sõjaväeparaadiks selge taevas, edastas Hiina ajakirjandus täna.

Meetmed on samasugused, mida rakendati mulluse Aasia-Vaikse ookeani regiooni Majanduskoostöö (APEC) tippkohtumise ajal, kui Pekingi kurikuulsat sudu asendas APECi siniseks ristitud selge õhk.

Muu hulgas suletakse sõjaväeparaadiks hulk tehaseid, kehtestatakse ranged reeglid sõiduautode kasutamisele ning piiratakse ehitustegevust pealinnas ja selle ümbruses, kirjutas riiklik päevaleht China Daily viitega Pekingi võimudele. Kontroll jõustub 20. augustil ja kestab kuni 3. septembri paraadini.

Kommunistlikule parteile lähedane ajaleht Global Times kirjutas, et piirangute ajal seisab umbes 80 protsenti valitsusaparaadi autodest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles