Kerry: Vaikse ookeani kaubanduslepe on valmimas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry Singapuris kõnelemas.
John Kerry Singapuris kõnelemas. Foto: SCANPIX

Aasia ja Vaikse ookeani regiooni riikide läbirääkimised kaubandusleppe sõlmimiseks on lõpujoonel, kinnitas Singapuris visiidil viibiv USA välisminister John Kerry täna.

Kerry sõnul on Vaikse ookeani ülese kaubandusleppe (TPP) üle läbirääkimisi pidavad 12 riiki teinud pärast reedel Mauil lõppenud kõnelusi edusamme, kuid «nagu keerukate kõneluste puhul ikka, vajavad detailid veel lahendamist».

«Aasia ja Vaikse ookeani regiooni jaoks on kätte jõudmas erakordsete võimaluste hetk. Oleme lõpetamas ajaloolist Vaikse ookeani ülest kaubanduslepet,» ütles Kerry Singapuri juhtimisülikoolis peetud loengus.

Kerry külastas Singapuri teel ASEANi regionaalfoorumile Kuala Lumpuris.

Kerry kinnitas, et ligi 40 protsenti maailma majandusest hõlmava leppe kasu oleks laiem kui üksnes majanduslik. Austraalia, Brunei, Kanada, Tšiili, Jaapan, Malaisia, Mehhiko, Uus Meremaa, Peruu, Singapur, Vietnam ja Ühendriigid on leppe üle kõnelusi pidanud üle kaheksa aasta.

«Kokkulepe tõstab tööjõu- ja keskkonnaohutuse standardeid, kaitseb intellektuaalset omandit, tõrjub korruptsiooni ning tagab riigi- ja erafirmade ausa konkurentsi,» ütles USA välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles