Porošenko soovib kaitseplaani konflikti eskaleerumise puhuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko (paremal).
Ukraina president Petro Porošenko (paremal). Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko rõhutas tänasel riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu istungil vajadust koostada konflikti eskaleerumise puhuks plaan Donbassi kaitse tugevdamiseks.

Riigipea märkis, et arvestades terroristide mürsurünnakute sagenemist Ukraina positsioonidele tuleb välja töötada strateegia ja leppida kokku edasiste sammude koordineerimises. «Vajame konflikti eskaleerumise puhuks selget plaani oma kaitse tugevdamiseks,» ütles Porošenko nõukogu istungil.

President rõhutas vajadust tugevdada koostööd Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooniga (OSCE) ning tagada ühise kontrolli- ja koordineerimiskeskuse tõhus tegevus tagamaks relvarahust kinnipidamise jätkuvat vaatlemist ning hoidmaks ära olukordi, kus OSCE inspektoreid ei lubata piirkonda, kust on ette nähtud raskerelvastuse äraviimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles