Nemtsovi tütar pälvis Poola Solidaarsuse preemia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Žanna Nemtsova (vasakul), Poola president Bronislaw Komorowski (keskel) ja Poola endine president Lech Walesa (paremal) tänavuse Solidaarsuse preemia üleandmise tseremoonial.
Žanna Nemtsova (vasakul), Poola president Bronislaw Komorowski (keskel) ja Poola endine president Lech Walesa (paremal) tänavuse Solidaarsuse preemia üleandmise tseremoonial. Foto: SCANPIX

Vene mõrvatud opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi ajakirjanikust tütar Žanna pälvis teisipäeval Poola Solidaarsuse preemia võitluse eest demokraatia ja inimõiguste kaitsel.

31-aastane Žanna Nemtsova avaldas Varssavis preemiat vastu võttes lootust, et see õhutab paljusid Venemaal uskuma, et «võidelda tasub ning et me ei tohi alla anda».

Poola president Bronisław Komorowski ütles, et preemia on pühendatud «kõigile Venemaa patriootidele, kes usuvad, et suurem ja kaunim Venemaa ei pea olema riik, mida kardab kogu ülejäänud maailm».

Nemtsova palus tseremoonial minutist leinaseisakut oma isa, president Vladimir Putini hääleka kriitiku mälestuseks. Boriss Nemtsov lasti maha 27. veebruaril Moskva südalinnas, opositsioon süüdistab mõrvas Kremlit.

Iga-aastase Solidaarsuse preemia rahaline väärtus on miljon eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles