Venemaa tahab «kuuma liiniga» takistada Islamiriigi ridadesse värbamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi lipp Süüria-Türgi piiril asuval hoonel
Islamiriigi lipp Süüria-Türgi piiril asuval hoonel Foto: SCANPIX

Hiina uudisteagentuuri Xinhua andmetel avati Venemaal niinimetatud kuum liin, mille abil loodetakse takistada äärmusrühmituse Islamiriik ridadesse värbamist.

Venelased, kes kardavad, et nende lähedastest on saanud islamiäärmuslased ning nad plaanivad hakata tegelema džihadismiga, saavad sellele liinile anda vihje.

Seda saab teha nii helistades kui sõnumit saates.  

«Kuuma liini» käivitamise eest vastutab Venemaa Föderatsiooni Rahvakoda, mis on riiklik institutsioon ning millel on nõuandev ülesanne.

Rahvakoja esindajad vaatavad kõik saadud teated läbi koos psühholoogide, Venemaa riikliku antiterrorismi komitee ja politseiga.

Venemaa luure andmetel on praeguse seisuga Islamiriigi ridades 2000 Venemaa kodakondsusega isikut.

Venemaa antiterrorismi komitee teatas möödunud pühapäeval, et Vene eriüksus tappis Põhja-Kaukaasias Inguššias kaheksa võitlejat, kes olid vandunud Islamiriigile truudust.

Türgis arreteeriti möödunud laupäevas 26-aastane Vene kodakondsusega üliõpilane, kes tahtis minna üle piiri Süüriasse, et liituda džihadistidega.

Juunis arreteeriti Türgis 19-aastane venelanna, kes samuti tahtis jõuda Islamiriigi võitlejateni, et saada mõne džihadisti naiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles