ÜRO: etniline vägivald on nõudnud Keenias tänavu üle 300 inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia Pokoti hõimu tüdrukud
Keenia Pokoti hõimu tüdrukud Foto: SIEGFRIED MODOLA/REUTERS

Etniline vägivald on nõudnud sel aastal Keenia põhjaosas vähemalt 310 inimese elu ja sundinud üle 215 000 kodunt lahkuma, ütles ÜRO täna.

Keenia Rifti orus on erinevate etniliste rühmituste omavaheline vägivald suhteliselt harilik, aga selle aasta esimese kuue kuuga hukkunute arv ulatub juba 2014. aasta koguarvuni.

«Kogukondadevahelised vägivaldsed konfliktid on põhjas Rifti orus jätkuvalt väga üldised,» ütles ÜRO humanitaarasjade koordinatsioonibüroo avalduses.

«1. jaanuarist 30. juunini 2015 kaotas elu 310 inimest, 195 sai vigastada ja 216 294 oli sunnitud lahendamata piirkonfliktide, karjavarguste, kättemaksurünnakute, maa- ja veevarude pärast käiva võitluse ja poliitiliste konfliktide tõttu elukohta vahetama.»

Karjakasvatuskogukondade võistlus vee ja maa pärast on läinud verisemaks, sest võitlejate käsutuses on automaatrelvad ja riiklike julgeolekujõudude tegevus piirkonnas on puudulik.

Kõige hullem on olukord Turkana, Baringo, Samburu, Marsabiti ja Isiolo piirkonnas.

Mais hukkus nelja päeva jooksul karjavarguste ja neile järgnenud kättemaksurünnakute käigus 75 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles