Malaisia peaminister kinnitas: Prantsuse saarelt leitud tiivatükk kuulub kadunud lennule MH370

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. märtsil 2014 kadunuks jäänud lennu MH370 otsingud
8. märtsil 2014 kadunuks jäänud lennu MH370 otsingud Foto: FOX International Channels Estonia

Prantsusmaale kuuluva Réunioni saare rannale uhutud Boeing 777 tiivatükk kuulub eelmisel aastal kadunuks jäänud lennufirma Malaysia Airlines lennule MH370, kinnitas täna Malaisia peaminister Najib Razak.

Lennukiosa leiti 29. juulil ning viidi Prantsuse kaitseministeeriumi Toulouse´i laborisse. Razak kinnitas, et rahvusvahelised eksperdid tegid kindlaks, et lennukitükk kuulub lennule MH370, vahendab BBC.

«See koorem ja teadmatus, millega on lähedaste pered pidanud silmitsi seisma alates ajast, kui lennuk kadus, on sõnulseletamatu,» lausus peaminister. «Nüüd on meil olemas füüsiline tõend, et lennuk kukkus ookeani kohal alla,» lisas ta.

Prantsuse prokurör Serge Mackowiak kinnitas, et tiivatükk kuulub tõepoolest lennukile Boeing 777 ning on «väga tugevad märgid, et see kuulub ka lennule MH370», kuid siiski on vaja täiendavaid uuringuid, millega alustatakse kohe neljapäeval.

«Uurime (lennukiosa - toim) võimalikult kiiresti, et pakkuda lõplikku ja usaldusväärset infot kannatanute peredele, kes on meie mõtetes,» lisas ta.

BBC korrespondent Pariisis ütles, et see tekitas pettumust, et Mackowiak ei andnud täielikku kinnitust. Siiski on üsna kindel, et tiivatükist saab esimene kindel tõend ja suur läbimurre juhtumi uurimisel, kuna ühtegi teist Boeing 777 lennukit ei ole seal piirkonnas alla kukkunud.

Malaysia Airlinesi lend MH370 kadus 2014. aasta märtsis teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Boeing 777 lennukis oli ühtekokku 239 reisijat ja meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles