Piirideta Reporterid ärgitavad Leedut andma varjupaika Nekrassovile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirideta Reporterite aktivist.
Piirideta Reporterite aktivist. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline ühendus Piirideta Reporterid ärgitab Leedut andma varjupaika Vene ajakirjanikule Andrei Nekrassovile, kes peeti hiljuti kinni Küprosel Moskva vahistamiskäsu alusel ja anti üle Leedule.

Nicosia otsustas eile anda Nekrassovi üle Leedule. Vilnius andis Nekrassovile viisa. Küprose kohus arutab Nekrassovi väljasaatmist 13. augustil.

«Oleme tänulikud Leedu võimudele ning ärgitame neid andma Andrei Nekrassovile varjupaika, sest ta on tõepoolest oma päritoluriigis tagakiusatud. Lisaks ärgitaksime Nicosiat ja Vilniust tagasi lükkama Venemaa väljaandmispalvet,» ütles ühenduse esindaja Johann Bihr.

Nekrassovi advokaatide ja vabaühenduste väitel on Nekrassov tagakiusu ohver, sest kajastas korruptsiooni Vene Udmurdi Vabariigis. Venemaal ootab teda 15 aasta pikkune vangistus, teatas Piirideta Reporterid.

Nekrassov peeti Küprosel kinni juulis Interpoli vahistamiskäsu alusel. Pärast kinnipidamist taotles ta varjupaika. Seejärel järgis Küpros niinimetatud Dublini menetlust, mille alusel peab varjupaigataotlust menetlema Euroopa Liidu riik, mille kaudu taotleja esmalt ELi sisenes.

Leedu siseministeeriumi pressiesindaja kinnitusel «võtab Leedu vastutuse isiku varjupaigataotluse menetlemise eest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles