Põlissoomlaste juht mõistis hukka vägivalla Jyväskyläs

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini.
Timo Soini. Foto: SCANPIX

Soome valitsuserakonna Põlissoomlased juht Timo Soini mõistis reedel erakonna koosolekul hukka täna Jyväskyläs toimunud paremäärmuslaste meeleavaldusel puhkenud vägivalla.

«Kui olin siin (Tamperes) vabariigi presidendi pidustustel (2013. aastal), siis anarhistid vigastasid hobuseid ja politseinikke. Sarnaselt toonasega mõistan taolise käitumise hukka Soome Vastupanuliikumise käitumise Jyväskyläs, kuid Põlissoomlastel pole sellega mitte mingit pistmist,» lausus Soini.

Jyväskyläs pöördus vägivaldseks laupäeval toimunud paremäärmuslaste meeleavaldus. Protestijad ründasid möödakäijaid ja tõkestasid jõuga politsei tegutsemist.

Korrakaitsjad pidasid Jyväskylä kesklinnas kinni umbes 30 inimest. Meeleavalduses osales umbes 40 isikut. Kinnipeetute seas oli mitu Rootsi kodanikku ja Soome Vastupanuliikumise juhtkonna liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles