Zahhartšenko: Donetskis toimuvate kohalike valimiste kuupäev ei muutu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Zahhartšenko (keskel).
Aleksandr Zahhartšenko (keskel). Foto: SCANPIX

Ukraina isehakanud Donetski rahvavabariigis toimuvate kohalike valimiste kuupäev on lõplikult 18. oktoober, ütles täna nn separatistide liider Aleksandr Zahhartšenko.

«18. oktoober on lõplik kuupäev. Kohtume peatselt Luganski rahvavabariigi esindajatega ning arutame seda küsimust,» ütles Zahhartšenko.

Donetski mässulised ei soostunud varasemalt välistama valimiste kuupäeva muutumist.

«Ma arvan, et vajaduse esilekerkimisel ma ei välistaks kuupäevade muutumist,» ütles Donetski mässuliste üks liidritest Andrei Purgin ajakirjanikele 24. juulil.

Varasemal teatel toimuvad kohalikud valimised Luganskis 1. novembril. Porošenko allkirja saanud kohalike valimiste seadus avaldati täna Ukraina Riigi Teatajas ning need toimuvad 25. oktoobril.

Uue seaduse alusel kasutatakse külade ja valdade volikogude liikmete väljaselgitamiseks ühemandaadilise valimisringkondade süsteemi, mille võitjaks osutub enim hääli saanud kandidaat.

Linnade, regioonide ja oblastite omavalitsuste nõukogude liikmed valitakse avatud nimekirjade ja proportsionaalse valimissüsteemi alusel. Valimislävend tõsteti seniselt 3 protsendilt 5 protsendile.

Valimistel saavad osaleda erakonnad, kes registreerisid end enne seaduse avaldamist Riigi Teatajas. Dokumendis sisalduva informatsiooni alusel ei toimu kohalikud valimised Krimmis ning Donetski ja Luganski oblasti teatud piirkondades.

Separatistid ja Kiiev ei ole ühel meelel veebruari keskpaigas Saksamaa ja Prantsusmaa vahendusel sõlmitud relvarahulepete rakendamises.

Nn Minsk II lepped näevad ette kiireloomulisi konsultatsioone valimiste üle separatistide kontrollitavatel Donetski ja Luganski oblasti aladel enne selle aasta lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles