Maria Gaidar soovib loobuda Vene kodakondsusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Gaidar.
Maria Gaidar. Foto: SCANPIX

Ukraina Odessa oblasti asekuberner Maria Gaidar esitas taotluse Vene kodakondsusest loobumiseks.

«Ma esitasin loobumistaotluse,» ütles Gaidar kohalikus televisioonis vastuseks küsimusele, kas tal on pärast Ukraina kodakondsuse saamist ikka alles ka Vene kodakondsus.

Küsimusele, millal ta lakkab olemast Vene kodanik, ei osanud Gaidar täpselt vastata, kuid ütles, et «see on pelk formaalsus, ma olin selleks valmis ja esitasin taotluse».

Ukraina president Petro Porošenko andis 4. augustil Gaidarile Ukraina kodakondsuse.

Maria Gaidar on Venemaa avaliku elu tegelane ja opositsiooniaktivist ning 1990. aastate turumajandusreformide peaideoloogi Jegor Gaidari tütar.

Ta töötas aastaid Venemaal Kirovi oblasti administratsioonis, olles kuberneri sotsiaalnõunik. Ta asutas sotsiaaltoetusfondi Sotsialnõi Zapros (Ühiskondlik nõudmine) ja juhtis seda, kuid lahkus sealt juuni keskel.

17. juulil teatas Odessa kuberneriks saanud endine Gruusia president Mihheil Saakašvili, et Gaidarist saab tema asetäitja sotsiaalküsimustes. Sellele ametikohale asumiseks oli tal vaja Ukraina kodakondsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles