Soome peaminister: usk ja poliitika tuleb hoida lahus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Mari Kiviniemi.
Soome peaminister Mari Kiviniemi. Foto: SCANPIX

Soome peaminister Mari Kiviniemi sõnul peaks poliitika ja religiooni üksteisest lahus hoidma, sest poliitikute ülesanne ei ole ajada kiriku asju ega määratleda, mis on patt.

Kiviniemi ütles täna, et ühiskonnas puhkenud diskussiooni luteri kiriku suhtumisest homoabieludesse on olnud kurb jälgida, sest seal domineerib hukkamõistev toon, vahendas YLE.

Soome Evangeelsest Luteri Kirikust on viimase nädala jooksul interneti teel välja astunud üle 26 000 inimese. Vaatlejad peavad põhjuseks 12. oktoobri teledebatti, milles Soome kristlike demokraatide liider ning üks piiskop esitasid homovaenulikke seisukohti.

Valitsusjuht on enda sõnul ise valmis aktsepteerima samasooliste abielu, kuid tema juhitav Keskerakond ei ole.

Eile ütles Kiviniemi, et kiriku ja homoabielude teemalises arutelus on liialt tähelepanu pööratud äärmuslikele seisukohtadele. Tema sõnul võib asja ülespuhumise taga olla poliitiline motiiv, arvestades kevadisi parlamendivalimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles