Briti snaiper päästis Islamiriigi käest vahetult enne hukkamist kaks inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snaiper
Snaiper Foto: Vida Press

Briti meedias on uueks kangelaseks Briti armee eriüksuse Special Air Service (SAS) snaiper, kes päästis Süüria kõrbes vahetult enne hukkamist äärmusrühmituse Islamiriik käest isa ja poja.

Meedia andmetel on päästetud mees ja ta poeg šiiitidest moslemid, keda sunniitlik Islamiriik peab väärusulisteks, edastab mirror.co.uk.

SASi eriüksus ei olnud hukkamispaiga lähedal juhuslikult, kuna iraaklasest luuraja oli neile paljastanud, et Türgi piiri lähedases Süüria kolkakülas leiavad aset Islamiriigi järjekordsed hukkamised.

Kui Briti eriüksuse sõdurid paika jõudsid, olid džihadistid juba osa vangivõetuid tapnud, sest maas lebas mitu peata surnukeha.

Briti armee allikate teatel olid ülejäänud külaelanikud, kes džihadistidele vastu ei julgenud hakata, kogutud küla keskväljakule hukkamisi vaatama.

«Maas lebas juba varasemast mitu surnukeha. Briti sõdurid jälgisid binoklite abil küla keskväljakul toimunut ning said aru, et neil õnnestub isa ja poeg päästa,» sõnas armee allikas.

Eriüksus loobus õhurünnakust, kuna selles oleks võinud hukkuda palju tsiviilisikuid ning selle asemel kasutati snaiprit.

«Habemega mees võttis pika noa ning hakkas vangide peale karjuma ning neid lööma. Hukatavate kõrval mõlemal pool olid relvastatud džihadistid. Snaiper lasi hukkaja maha vaid hetk enne seda, kui isal ja pojal oleks pea maha löödud,» kirjeldas allikas.

Natuke hiljem lasi ta maha veel kolm džihadisti.

Snaiper kasutas 12,7-millimeetrise kaliibriga relva, millega tulistas 1000 meetri kauguselt.

Väljakul olnute jaoks oli sündmuste käigu muutus üllatav ning tekkis haudvaikus.

Britid vabastasid isa ja poja ning ülejäänud Islamiriigi võitlejad põgenesid autoga.

Briti eriüksuslased on iraaklaste ja süürlastega koos võidelnud äärmusrühmituse Islamiriik vastu natuke üle ühe aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles