Usbeki islamistid vandusid truudust Islamiriigile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Rühmitis Usbekistani Islamiliikumine avaldas video, millel selle liikmed ja juht Usmon Ghazi vannuvad truudust terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) liidrile Abu Bakr al-Baghdadile. 

«Nüüdsest edasi ei ole me ainult liikumine, me oleme riik,» lausub Ghazi läkituses ja ütleb, et tema organisatsiooni kuuluvaid tuleks edaspidi nimetada kui ISISe võitlejaid Horasani regioonist. «Issandale tänu oleme me Kõigevägevama tahet järgides kinnitanud truudust Kalifaadile, mis on andunud islamile,» kõneleb Ghazi. «Ning me oleme nüüd selle osa.»

«Anname nüüd teada, et meil on oma riik ja kõigil on võimalused pühaks migratsiooniks,» reklaamib mees videos. «Kes tahavad meiega liituda, liitugu.»

Rühmitis teatas juba märtsis, et tunnustab al-Baghdadi autoriteeti, kuid siis ei kõlanud see Ghazi enda suust. Jaanuaris kuulutas Islamiriigi kõneisik välja grupi laienemise Horasani – piirkonda, mis hõlmab tänapäevast Iraani, Afganistani, Tadžikistani, Turkmenistani ja Usbekistani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles